Tuning

 

Tuning
Uw wagen wordt hier naar uw wens gemaakt: Samen met u overlopen we uw wensen en overleggen we wat technisch mogelijk is, wat kan en niet kan voor de keuring. De vergaderingen van Febelcar  worden regelmatig bijgewoond om op de hoogte te blijven omtrent de laatste wetgevingen.

 

 

Vlakken van kofferdeksels

Verlengen van motorkappen

! Al deze aanpassingswerken met 1 jaar garantie tegen barsten! 

Binnen en buiten ander kleur spuiten

Aanpassen van polyester uitbouwonderdelen

Uitrollen van wielkasten

 

 

Raadgevingen:

 

 

Let op als u uitbouwonderdelen aankoopt:

 

 

Als u polyester onderdelen kunt kopen voor een zeer lage prijs kan dit wel eens voor verrassingen zorgen! Voorbeeld zie hier
We krijgen hier regelmatig klanten over de vloer die een copie of een onderdeel van zeer slechte kwaliteit gekocht hebben. Dit wil zeggen; zeer slechte pasvorm,luchtbellen en gaten in de polyester, geen voorzieningen om de bumper te bevestigen,É Dit alles kan nog opgelost worden maar aan zulke bumpers is veel meer werk dan aan een goed passende bumper. Dit wil dus zeggen dat de kostprijs om zo een bumper te spuiten en te plaatsen veel hoger ligt dan een goede bumper. Ook is bij deze namaakonderdelen natuurlijk geen enkel papier bij met enige uitleg of Tuv-keuring. Daarom raden we u aan om zeker te kiezen voor gerenommeerde merken van uitbouwdelen.

 

 

Er zijn verschillende materialen waaruit uitbouwonderdelen gemaakt worden.
Maar de twee meest voorkomende zijn polyester en ABS materiaal(plastiek).
Voordelen en Nadelen Polyester ten opzichte van plastiek:

 

 

Polyester heeft het voordeel dat men bij een schade de bumper makkelijk kan herstellen zelfs al is de schade vrij groot.

Aanpassingen aan uw wensen gaat gemakkelijk.

De nadelen zijn :

Een polyester onderdeel is veel steenslaggevoeliger.

Bij een lichte aanrijding zal de bumper veel sneller kraken en alzo zal ook de lak barsten en zelfs bevestigingspunten afbreken.

De pasvormen zijn niet altijd correct.

Het bewerken van polyester onderdelen vergt iets meer werk en producten, dus een hogere kostprijs om te spuiten en te plaatsen.

 

 

ABS materiaal heeft het voordeel dat de onderdelen minder steenslaggevoelig zijn.Bij een lichte aanrijding tegen een zacht voorwerp ( bv. Een autobumper) geeft de bumper mee en is er niet direct schade.
De pasvormen zijn meestal correct.

De nadelen zijn :

Een herstelling aan een plastiek onderdeel gaat zeer moeilijk.( kleine scheurtjes kunnen blijvend hersteld worden, maar het blijft altijd een zwak punt).

Grote aanpassingen is zeer moeilijk en zeer duur doordat er hier moet gewerkt worden met speciale technieken.

Ook kan er geen garantie gegeven worden tegen aftekeningen en inzakkingen bij aanpassingswerken aan plastieken onderdelen.

 

 

Overweeg altijd om te kiezen voor kwaliteit bij aankoop! Dit kost iets meer, maar op lange termijn bent u beter af.

 

 

Denk eraan: De euforie van de goedkope prijs bij aankoop is snel vergeten, de miserie van de slechte kwaliteit zal u niet snel vergeten!

 

 

Mercedes S klasse type 140 Ombouw met “VH-tuning” kit naar Type W220


Wat kan er mis gaan ?

 
Contactgegevens


Telefoon: 011/81.70.18
Fax: 011/81.70.14
Adres: Wijvestraat 74, 3520 Zonhoven
Email: info@carrhart.be

Openingsuren


Maandag - Vrijdag:
- 08u30 tot 12u00
- 13u00 tot 18u00 (vrijdag tot 17u00)

Zaterdag:
Op afspraak